Mediekritik

Vilka är det som näthatar? (Och varför vi bör hata missbruk av statistik)

Peter Dahlgren, fredag 8 februari 2013

Hur många näthatare finns det egentligen? I en debattartikel jag läste under dagen fanns det statistik som beskrev antalet nättrakasserier och vilka som utför dem. Hur statistik skildras i medierna är ett ämne som intresserar mig – ofta för att det (…)

Läs hela inlägget »

Skyldig till motsatsen är bevisad, enligt svenska krönikörer

Peter Dahlgren, tisdag 30 augusti 2011

Åtalad. Fälld i medierna. Fälld av allmänheten. Fälld av opinionsundersökningar. Men aldrig fälld i en domstol. Tre svenska krönikörer tycker, oberoende av varandra får man förmoda, att människor ska utpekas som skyldiga tills motsatsen är bevisad. Detta oavsett vart bevisen (…)

Läs hela inlägget »

Min syn på politiker

Peter Dahlgren, fredag 29 juli 2011

 

Kung eller president? Det finns faktiskt ett tredje alternativ.

Peter Dahlgren, måndag 30 maj 2011

Vi behöver inte välja mellan monarki eller republik. Vi kan mycket väl välja ett tredje alternativ, skrev Mats Lindberg, professor i statsvetenskap, i Sydsvenskan för ett antal år sedan. Det har också blivit min egen position, tack vare Mats Lindbergs (…)

Läs hela inlägget »

Farmor Gun i Dagens Nyheter

Peter Dahlgren, onsdag 20 maj 2009

Farmor Gun är den nya nätmedborgaren Läs. Internet blir ett hett ämne för EU-politikerna de närmaste åren. En som kommer att granska dem och ställa dem till svars är Gun Svensson, 72 – i bloggosfären och bland barnbarnen mer känd (…)

Läs hela inlägget »