in Personlig integritet

Ännu mer övervakning och censur av internet att vänta

Senaste veckans samlade länktips.

Övervakning och integritet

Värdet av filosofi och samhällsvetenskap

Ska man hålla på med akademisk forskning så ska det vara riktig vetenskap, och då naturvetenskaplig sådan. Den mentaliteten har jag stött på några gånger i livet och här är två intressanta artiklar som förklarar värdet av filosofi liksom samhällsvetenskap i stort:

  • The Value of Philosophy
    To many, philosophy is an obscure and largely outdated discipline that has little relevance in the real world. I’ve taught an introductory philosophy course for many years and many of my students come into the course with the idea that philosophy is little more than opinions wrapped in big words and focuses on topics that have no bearing on practical matters like paying for school or landing a job. So what’s the point? Why do people study philosophy and what, if any, value does it have?
  • Universities need Pepys as much as Newton
    In hard economic times, our academic institutions should not forsake the arts and humanities.
Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.

Skriv en kommentar

Comment