in Personlig integritet

FBI: Oskyldiga ska betraktas som terrorister (utifall att)

Datalagringsdirektivet är (fortfarande) verkningslöst, och ”rent mjöl i påsen”-argumentet får sig ytterligare en törn när misstänkta personer rentvås, men bara nästan. Fyra surftips.

 • Dina surfvanor kan nu automatiskt publiceras på Facebook
  En ny funktion på Facebook publicerar automatiskt information om vad du gör på webben till din Facebook-sida. Funktionen rullas ut under de kommande veckorna till alla världens 800 miljoner Facebook-användare, varav drygt fyra miljoner är svenskar.
 • FBI Leaves Cleared Names On Terrorist Watch List
  ”According to a recent FOIA request the FBI doesn’t always take names off of the Terrorist Watch List even when those people have been cleared of charges or had charges dropped. ‘If an individual is acquitted or charges are dismissed for a crime related to terrorism, the individual must still meet the reasonable suspicion standard in order to remain on, or be subsequently nominated to, the terrorist watch list,’ the once-classified memorandum says. The New York Times is running a story about it as well saying the data is even used by local police officers to check names during traffic stops.”
 • ”Datalagringsdirektivet är verkningslöst mot brott”
  Flera civilrättsorganisationer har krävt bevis från EU att lagring av personliga uppgifter verkligen är nödvändigt.
 • Praying in Paris streets outlawed – Telegraph
  Praying in the streets of Paris is against the law starting Friday, after the interior minister warned that police will use force if Muslims, and those of any other faith, disobey the new rule to keep the French capital’s public spaces secular.

Frankrike och upplysning är snart två ordkombinationer som vi får anledning att stryka från vårt medvetande.

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.

Skriv en kommentar

Comment

 1. Underbar blogg:) jag har återfått tron till bloggar igen. Kommer bli grymt kul att sätta sig in i dina resonemang och se hur dina teser fungerar. Från vad jag sett än så länge så står dom sig bra!