in Religion, Vetenskap

Här är det vetenskapliga beviset för Gud. Inte.

Filosofen Roland Poitier Martinsson skrev en artikel han kallade Här är det vetenskapliga beviset för Guds existens på debattsajten Newsmill. Som den vetenskapsintresserade person jag är, tyckte jag att det vore intressant att läsa. Efter sju långa sidor återstod frågan: Vilket vetenskapligt bevis?

Ingressen på Martinssons debattartikel:

Hur kan det komma sig att välutbildade människor fortfarande lockas av ateismen? Det frågar sig den katolske filosofen Roland Poirier Martinsson, som fick i uppdrag att skriva ett julevangelium för Newsmills läsare. Istället för att berätta om barnet i krubban valde han att vända sig till de humanistiska sällskap som förnekar Guds själva existens. Här bevisar han att de har fel.

Jag skrev därför en vederläggning, eller totalsågning som jag också kallar det, av hans artikel som jag valde att kalla 100 % vetenskapligt bevis för kunskapsbrist som en lätt ironi över det faktum att han inte presenterade något som kan kallas som vetenskap.

Ingress på min vederläggning av hans debattartikel:

Hur kan det komma sig att välutbildade människor fortfarande lockas av imaginära judiska låtsaskompisar och telepatiskt försöker säga att man accepterar dem som sin härskare? Skeptikern Peter Dahlgren totalsågar filosofen Roland Poirier Martinssons argumentation om vetenskapliga bevis för Guds existens.

Parafrasera mera!

Debattartikeln finns även här på bloggen.

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.

Skriv en kommentar

Comment

Webmentions

  • 100 % vetenskapligt bevis för kunskapsbrist - Opponent.se

    […] Detta är en kopia av min debattartikel på Newsmill, 100 % vetenskapligt bevis för kunskapsbrist, där filosofen Roland Poirier Martinsson hävdar sig ha ett vetenskapligt bevis för Guds existens. Läs mer. […]